Counterpoint Weekly: Thematisch beleggen: de blik op de toekomst gericht

Counterpoint Weekly: Thematisch beleggen: de blik op de toekomst gericht

Door technologische en milieufactoren is de wereld in hoog tempo aan het veranderen. Voor beleggers kunnen deze verschuivingen ingrijpende gevolgen voor de lange termijn hebben. Ons thematische kader kan een leidraad bieden om in het veranderende beleggingslandschap de koers te bepalen.

Wat u moet weten:

- Sinds de introductie van de iPhone in 2007 en de wereldwijde crisis in 2008 zijn ons dagelijks leven en de financiële markten niet meer hetzelfde. Door de iPhone heeft de moderne digitaal verbonden wereld een kickstart gekregen, terwijl de financiële markten voor een periode van disruptieve innovatie zorgden dankzij "gratis geld" en ultralage leentarieven.

- Vandaag de dag is onze wereld zelfs nog sneller aan het veranderen. In 2015 is de Apple Watch geïntroduceerd en in 2019 had Apple een grotere omzet dan de Zwitserse horlogessector. TikTok had slechts drie jaar nodig om 1 miljard maandelijkse gebruikers te bereiken, sneller dan de toch ook indrukwekkende acht jaar die Facebook en Instagram hiervoor nodig hadden. Coinbase bereikte in minder dan 10 jaar na de oprichting een waardering van USD 50 miljard en Snowflake een beurswaarde van USD 100 mld. COVID heeft de de ontwikkelingen op het gebied van e-commerce en op afstand werken binnen een jaar ongelooflijk versneld.

- Volgens ons zullen door meerdere disruptieve innovaties in dit decennium de veranderingen in hoog tempo toenemen. Ons thematische beleggingskader kijkt naar de structurele veranderingen op de lange termijn en kan beleggers helpen om hun blik op de toekomst te richten om de winnaars van morgen te vinden.

Ontdek het artikel