A Quintet Private Bank (Europe) SA

Lokaal verankerd in een gespecialiseerde pan-Europese groep

Wanneer u uw vertrouwen schenkt aan Puilaetco, kunt u eveneens gebruikmaken van de expertise van de Europese groep van private banken, Quintet Private Bank. De Quintet Private Bank-groep staat bekend om haar knowhow en haar toegewijde teams. Ze is één van de grootste Europese private banken.

Quintet Private Bank draagt samenwerking hoog in het vaandel en wil een bepaalde bedrijfscultuur uitdragen. De onderlinge samenwerking (het uitwisselen van best practices, expertise, enz.) die de verschillende betrokken partijen en ons netwerk van meer dan 2.000 medewerkers na aan het hart ligt, is de sleutel tot het succes van de groep. Dankzij deze benadering kunnen we zeer kwaliteitsvolle diensten aanbieden aan alle cliënten, of ze zich nu in Barcelona, Berlijn of Brussel bevinden.

Quintet Private Bank heeft uitstekende solvabiliteitsratio's en staat onder toezicht van de Europese Centrale Bank (ECB) en de Luxemburgse toezichthouder, de Commission de Surveillance du Secteur Financier (CSSF).

Meer over Quintet Private Bank
group image
governance
Bestuur
Een bestuur tot uw dienst
Lees meer
Experts
Onze experts
Onze specialisten staan voor u klaar
Lees meer
Missie, visie, waarden
Elke dag stellen we onze expertise ten dienste van u en bieden we u oplossingen op maat. We houden daarbij rekening met uw risicotolerantie en uw langetermijnprojecten, zowel op privé- als op professioneel vlak. Zo kunnen we onze missie volbrengen dankzij een gepersonaliseerde en flexibele dienstverlening die dicht bij u staat.
Onze missie
Als vertrouwenspartner biedt onze bank al vijf generaties performante, gepersonaliseerde en verantwoorde oplossingen aan onze cliënten.
Onze missie
Onze visie
De top-of-mind Belgische private bank zijn, die dicht bij onze privé- en professionele cliënten staat en kan bogen op de juiste technologie die optimaal wordt gebruikt door mensen met passie.
Onze visie
Onze waarden
Integriteit, engagement en uitmuntendheid.
Onze waarden liggen aan de grondslag van onze missie van private bank. Onze medewerkers laten zich er elke dag door inspireren om een performance op lange termijn na te streven.
  • Integriteit: iedereen moet de cliënt op de eerste plaats stellen en de principes van transparantie en vertrouwelijkheid steeds naleven.
  • Engagement: de fundamentele kwaliteit van onze medewerkers, die hun beloftes nakomen, hun verantwoordelijkheid nemen en in teamverband werken.
  • Uitmuntendheid: we willen steeds uw verwachtingen overtreffen. Performante oplossingen voorstellen is onze prioriteit.
Onze waarden
ifc

Quintet werd bekroond tot "Private Bank of the Year – Europe" tijdens de Citywealth International Financial Centre Awards 2021. Deze erkenning zet onze 2000 medewerkers in de bloemetjes die in 50 Europese steden samenwerken om onze cliënten zo goed mogelijk van dienst te zijn. In een tijd waarin we vaak ver van mekaar verwijderd zijn, doen we ons best om dicht bij onze cliënten en bij mekaar te blijven staan.


MEER DAN 150 JAAR AAN UW ZIJDE

Sinds 1868 focussen we op onze enige bekommernis: private banking en haar evolutie. Deze positionering garandeert onze cliënten een evenwicht tussen traditie en innovatie.

1868
Michel De Laet richt in Antwerpen een wisselagentschap op.
1926
Rodolphe Dewaay sticht de groep Dewaay
1929
Ludo Peten sticht een wisselagentschap in Brussel
1946
Het wisselagentschap van Ludo Peten wordt omgedoopt in Puissant Baeyens, Poswick & Co.
1990
De Laet fusioneert met Puissant Baeyens, Poswick & Co en gaat verder onder Puilaetco
1992-1998
Zowel Puilaetco als Dewaay nemen het bankstatuut aan
2004
Puilaetco wordt geïntegreerd in de groep KBL European Private Bankers
2005
Dewaay wordt ook op zijn beurt geïntegreerd in KBL European Private Bankers
2012
KBL European Private Bankers wordt eigendom van Precision Capital
2015
Puilaetco Dewaay integreert met succes de activiteiten van UBS Belgium
2018
Puilaetco Dewaay Private Bankers viert haar 150-jarig bestaan

Filantropie en sponsoring

Puilaetco draagt drie fundamentele waarden hoog in het vaandel: integriteit, engagement en uitmuntendheid. 

Onze private bank draagt deze waarden uit en ondersteunt talrijke filantropische en maatschappelijke projecten in België. Ze combineren allemaal passie, emotie, impact en professionalisme.

FILANTROPIE

Wij richten ons uitsluitend op twee thema's:

Kansarme kinderen (waaronder ook het medische aspect: zieke of mindervalide kinderen)

Maatschappelijke verantwoordelijkheid (er wordt momenteel een budget toegekend aan de vzw Goods to Give)

We besteden aandacht aan alle dossiers die bij ons terechtkomen. We nemen de nodige tijd om ze te analyseren en te beantwoorden. Aanvragen kunnen worden ingediend via het e-mailadres charity@puilaetco.be


SPONSORING

Royal Racing Club de Bruxelles

Wij sponsoren al vele jaren de Royal Racing Club de Bruxelles. Jérôme Truyens, Client Advisor bij de bank, is eveneens een sportman van hoog niveau. Hij is kapitein van zijn ploeg bij de Royal Racing Club en heeft al drie keer deelgenomen aan de Olympische Spelen met ons nationale hockeyteam, de Red Lions.

Bozar

Wij kunnen ons ook vinden in het engagement van Bozar, dat kunst toegankelijker wil maken voor iedereen. Wij beschouwen kunst immers als een perfecte manier om bruggen te bouwen tussen mensen en om de samenleving een spiegel voor te houden. Onze private bank is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en steunt daarom Bozar als mecenas. Maak kennis met onze dienstverlening inzake kunstadvies

Trends Summer University en Next Generation Academy

We zijn ervan overtuigd dat sponsoring verder moet gaan dan vrijetijdsbestedingen. Daarom werken we ook samen met de Trends Summer University. Dat is een jaarlijks evenement waarop conferenties en debatten dieper ingaan op belangrijke maatschappelijke evoluties. Naast onze financiële steun helpen we ook de inhoud ervan vorm te geven. 

Voor de kinderen van onze cliënten, tussen de 25 en 35 jaar, organiseren we de Next Generation Academy. Dat zijn vijf academische sessies gedurende dewelke de leiders van morgen een uitstekend beeld krijgen van de technieken om een vermogen goed te beheren. Tijdens deze thema-avonden wordt er dieper ingegaan op onderwerpen zoals macro-economie en de beginselen van de beurs. Maar ook de structurering van portefeuilles, de keuze voor een bepaald huwelijkscontract, de fiscale valkuilen van nalatenschappen, enz. komen aan bod.  

Alle sessies worden gegeven door onze specialisten. Het is een goede gelegenheid voor onze sprekers en deelnemers om ideeën uit te wisselen en op een serene manier over de financiële sector te spreken.