ESG beleggingen

ESG beleggingen

Beleggers zijn op zoek naar een ESG beleggingsaanpak op lange termijn. Ze willen samenwerken met adviseurs die ESG fondsen en aandelen van hoge kwaliteit aanbieden. Samen kunnen we de weg wijzen naar een betere toekomst.
DOWNLOAD NU

Uw beleggingen, in lijn met uw waarden

Beleggers zouden nooit moeten hoeven kiezen tussen rendement en het bouwen aan een betere toekomst voor de planeet en de bevolking. Onze innovatieve ESG beleggingsbenadering stelt ons in staat om waarde te leveren die verder gaat dan beleggingsrendement voor onze klanten. Van het verminderen van de vraag naar milieuvernietigende praktijken, tot het ondersteunen van bedrijven met groene initiatieven. Met Puilaetco kunnen uw beleggingen bijdragen aan een betere toekomst.

DOWNLOAD NU

Ontdek meer over ESG beleggen vandaag
Vul het onderstaande formulier in om onze brochures over ESG beleggen te downloaden. Wil u graag meer info over ESG beleggingsopportuniteiten? Vul dan hieronder uw gegevens in voor een vrijblijvend gesprek met één van onze gespecialiseerde client advisors.
Hoe nemen we het voortouw op het vlak van ESG?


GERECYCLEERD GOUD 

We steunen de Britse Royal Mint om gerecycleerd goud te produceren. Zo daalt de vraag naar goudontginning en de negatieve ecologische impact ervan.UNIEK DUURZAAM DISCRETIONAIR MANDAAT

We kiezen voor de beste duurzame aandelen en obligaties die door Triodos Investment Management zijn geselecteerd.ACTIVE OWNERSHIP

We geven beleggers een stem, zodat ze kunnen aandringen op positieve verandering door bedrijven te steunen bij het invoeren van ESG praktijken. ESG VERSLAG VAN DE ONDERNEMING

Onze strategie, die ESG centraal stelt in onze activiteiten, wordt gesteund door onze Group CEO en gestuurd door onze ambitie om het goede voorbeeld te geven, onder meer door onze doelstellingen en onze beleggingsbenadering op elkaar af te stemmen.
Lees meer over ons uitgebreid ESG beleggingsaanbod en leer hoe uw vermogen kan bijdragen aan een betere toekomst. 

 Download onze brochures over ESG beleggen


DOWNLOAD NU
Navigating market

Een totaaloverzicht van de beleggingsmarkt

Bij het investeren in de energie van de toekomst is het cruciaal om zowel terug te blikken als vooruit te kijken. Zo kunt u door de marktomgeving navigeren en beslissingen nemen over crisissen op korte termijn. Fossiele brandstoffen zijn solide op korte termijn, maar op lange termijn blijven er risico’s van disruptie bestaan.

Over de voorbije 10 jaar presteerden fossiele brandstoffen ondermaats ten opzichte van de bredere markten en schone technologiebedrijven. Schone energiebedrijven deden het beter dan de markten sinds het klimaatakkoord van Parijs dat in 2015 werd afgesloten. In dit decennium kan de kloof tussen fossiele brandstoffen en schone technologiebedrijven nog groter worden. 

In 2021 groeiden ESG activa van 5,9 miljard euro tot 11,7 miljard euro en veel belangrijke ESG indexen deden het beter dan hun conventionele tegenhangers. Nu de toekomst er hoopvol uitziet voor groene sectoren, nemen meer van onze cliënten, met onze hulp, ESG beleggingen op in hun portefeuilles.gold-slice

Eerlijk als goud

Mijnbouw is de dominante bron van het goudaanbod, goed voor bijna 75% van de jaarlijkse productie. Door samen te werken met de Britse Royal Mint steunen wij de productie van gerecycleerd goud, die aanzienlijk minder negatieve maatschappelijke en milieueffecten heeft. Neem contact op met onze gespecialiseerde client advisors voor meer info over beleggen in ons fonds met gerecycleerd goud.


Groene leningen 

Voor het beheer van duurzame portefeuilles beperken wij ons uitsluitend tot aandelen en obligaties die geselecteerd zijn door Triodos Investment Management, dat een streng selectieproces hanteert. Deze ondernemingen worden gekozen op basis van hun reële positieve maatschappelijke impact en duurzaamheidscriteria. 


Green-Loans
active-ownership

Actief aandeelhouderschap

We dringen aan op positieve verandering door actief aandeelhouderschap, omdat wij geloven dat wanneer bedrijven ESG praktijken invoeren, ze beter worden. Op die manier verfijnen wij het beleggingsproces en hebben wij tegelijkertijd een positieve impact op de samenleving en de planeet. 


ESG VERSLAG VAN DE ONDERNEMING
Bij Puilaetco streven we ernaar ESG centraal te stellen in ons bedrijf. Onze ESG strategie, die wordt gesteund door onze Group CEO, is gebaseerd op onze ambitie om het goede voorbeeld te geven, onder meer door onze doelstellingen en beleggingsbenadering op elkaar af te stemmen. Wij zijn van mening dat de beleggingen die wij aanbieden en de manier waarop wij als onderneming handelen volledig op elkaar moeten zijn afgestemd. Daarom hebben wij ons team voor ESG beleggen en ons team voor maatschappelijk verantwoord ondernemen samengevoegd om ervoor te zorgen dat wij altijd aan dezelfde kant staan als onze cliënten.

Het is onze prioriteit om boven alles tegemoet te komen aan de behoeften van onze cliënten en tegelijkertijd onze positieve bijdrage aan hen, de maatschappij en de planeet te maximaliseren.
Bekijk het Quintet-verslag over maatschappelijk verantwoord ondernemen