Counterpoint Weekly: Het hoogtepunt voorbij

Counterpoint Weekly: Het hoogtepunt voorbij

De economische groei en de stimuleringsmaatregelen zouden dit jaar weliswaar een minder positieve bijdrage moeten leveren, maar daar staat tegenover dat de inflatie en de impact van het virus ook zouden moeten afnemen. We hebben een tactische overweging in Amerikaanse aandelen en in een reeks bedrijfsobligaties.


Wat u moet weten:

- In Counterpoint 2022 bespreken we hoe twee positieve marktfactoren – economische groei en ondersteunend beleid – dit jaar zouden moeten afvlakken en minder bepalend worden. Maar twee negatieve marktfactore, de hoge inflatie en de impact van Covid-19, zullen waarschijnlijk ook afvlakken en minder negatief worden. De macro-omstandigheden zijn gunstig voor de aandelenkoersen en voor de obligatierente, die beide stijgen.

- We behouden onze tactische overweging in Amerikaanse aandelen. Het sterke marktherstel van 2021 ligt achter ons en de winstgroei van de bedrijven heeft waarschijnlijk gepiekt. Maar de cyclus is nog niet voorbij en de winstcijfers zullen waarschijnlijk robuust blijven. De consumptieve bestedingen van de Amerikaanse huishoudens zijn robuust en het prijszettingsvermogen van met name Amerikaanse technologiebedrijven is sterk, waardoor de hoge winstmarges houdbaar kunnen blijven.

- Hoewel we verwachten dat de rentes wereldwijd weer zouden moeten stijgen ten opzichte van hun dieptepunten van vorig jaar, blijft het vinden van aantrekkelijk rendement op obligaties een uitdaging. We zijn dus op zoek naar rentevergoedingen in segmenten die volgens ons hun kredietrisico goed compenseren. EM-staatsobligaties en Aziatische highyield-obligaties bieden momenteel het hoogste rendement, waarvoor we de voorkeur hebben boven obligaties met een lagere renteopbrengst.

Ontdek het artikel