Counterpoint Weekly: Via actief aandeelhouderschap verandering teweegbrengen

Counterpoint Weekly: Via actief aandeelhouderschap verandering teweegbrengen

Wanneer we in bedrijven en fondsen beleggen, oefenen we op actieve wijze
onze rechten als aandeelhouder uit. Door deze benadering verbetert niet alleen het beleggingsproces, daarnaast kan het ook een positief effect hebben op mensen en de planeet.

Wat u moet weten:

- Actief aandeelhouderschap beïnvloedt de manier van werken en het gedrag van bedrijven met als doel de langetermijnwaarde te behouden en te vergroten.

- De belangrijkste instrumenten hierbij zijn het aangaan van de dialoog met het management van het bedrijf om verandering te stimuleren en stemmen op aandeelhoudersvergaderingen. Onderzoek heeft het verband aangetoond tussen actief aandeelhouderschap enerzijds en verbeterde bedrijfsprestaties en lagere risico's anderzijds.

- Wij zetten ons in voor actief aandeelhouderschap. In 2021 hebben we op 760 aandeelhoudersvergaderingen onze stem uitgebracht en zijn we met 752 bedrijven een dialoog aangegaan. Binnen de beleggingssector hebben we een van de meest progressieve trackrecords, doordat we op aandeelhoudersvergaderingen meer dan 90% van de voorstellen inzake milieu en maatschappij ondersteunen.

Lees het volledige artikel