Counterpoint Weekly: Met de kennis van nu

Counterpoint Weekly: Met de kennis van nu

Het vijfde deel in een reeks die nader ingaat op onze strategische asset-allocatie (SAA) is een terugblik. In deze eerste uitgave van onze tweejaarlijkse prestatie-evaluatie van de SAA, blikken we door de lens van de SAA's van de Quintet Group terug op de eerste helft van het jaar. Hoe hebben ze gepresteerd en wat waren de rendementsbronnen?

Wat u moet weten:

- Onze groep-SAA's zijn de meest efficiënte, voor risico gecorrigeerde portefeuilles voor de verschillende risiconiveaus van onze cliënten. Ze zijn voor de lange termijn op indexniveau geoptimaliseerd. Voor onze eurobeleggers hebben de SAA's in de eerste helft van het jaar voor alle risicoprofielen een positief rendement opgeleverd.

- Het nemen van risico heeft zich in de eerste helft van het jaar, voor degenen die grotere pieken en dalen aankonden, terugbetaald. Aandelen hebben de grootste bijdrage aan het totale portefeuillerendement geleverd, gevolgd door high yield bedrijfsobligaties uit ontwikkelde landen. Goud, staatsobligaties uit de eurozone en Amerikaanse investmentgrade obligaties deden het minder goed.

- Deze van oudsher meer defensieve beleggingen leverden in de 'Goldilocks'-marktomstandigheden van de eerste jaarhelft een negatieve bijdrage aan het portefeuillerendement, maar de negatieve performance vond hoofdzakelijk in het eerste kwartaal plaats. Niettemin bieden kwalitatief hoogwaardige obligaties en goud in een evenwichtig samengestelde portefeuille ontegenzeggelijk waarde voor de langetermijnbelegger.

Ontdek het artikel