Webinar met Hilde Helsen: "Zijn eigen emoties ontcijferen helpt om de juiste beslissingen te nemen"

Webinar met Hilde Helsen: "Zijn eigen emoties ontcijferen helpt om de juiste beslissingen te nemen"

Op 22 en 24 september hadden wij het genoegen om Hilde Helsen te verwelkomen voor twee exclusieve webinars voor de cliënten van Puilaetco. De auteur van de bestseller « Dreamers who do » lichtte de impact van onze emoties op onze beslissingen toe.

Op basis van haar managementervaring en haar geavanceerde kennis inzake neurowetenschappen toonde zij aan dat onze emoties niet irrationeel zijn. Integendeel, door te leren om ze te identificeren en om die van onze gesprekspartners te ontcijferen, beschikken we over onmisbare informatie om ons te leiden bij onze beslissingen. Angst, zelfvertrouwen, woede, verdriet en vreugde krijgen een nieuwe dimensie. We moeten onze emoties niet verbergen, maar ze wel ten volle tot uiting laten komen om onze behoeften beter te begrijpen.

Deze presentatie was zeer boeiend. Ze herhaalde de mechanismen van behavioral finance, i.e. een combinatie van economische wetenschappen en psychologie, die vaak kunnen helpen om de relevantie van een beleggingsopportuniteit te analyseren: ga ik mee in de euforie van een haussemarkt? Laat ik mij meeslepen door koersdalingen om een deel van mijn posities te verkopen? Door te leren om uw emoties te interpreteren, kunt u afstand nemen en uw handelingen objectief bekijken.

Wat Hilde Helsen ons geleerd heeft, beperkt zich uiteraard niet tot het beheer van een portefeuille. Het gaat om een methode die van toepassing is op al onze levenskeuzes, teneinde te leren om onze energie te mobiliseren en zo onze doelstellingen te bereiken. In dit opzicht paste deze webinar perfect bij onze slogan: bijdragen aan een verrijkend leven, hoe u dit ook ziet.

Herbelijk de webinar met Hilde Helsen: