Counterpoint Weekly: Blik op het Oosten: beleggen in Aziatische  high-yield obligaties

Counterpoint Weekly: Blik op het Oosten: beleggen in Aziatische high-yield obligaties

Na een mager begin van 2022 zijn Aziatische high-yield (HY) obligaties sinds half maart aan een opmerkelijk herstel bezig. We hebben ten opzichte van investment grade (IG)-obligaties in USD een tactisch overwogen positie aangehouden. Wat zijn de belangrijkste kenmerken van de Aziatische HY-markt en wat zijn onze vooruitzichten voor de beleggingscategorie?

Wat u moet weten: 

- Sinds begin 2022 bedroeg het totaalrendement op Aziatische HY-obligaties -11% doordat de risicopremies verruimden, de rente op Amerikaanse Treasuries steeg en het wanbetalingspercentage hoog bleef. Dit is in lijn met het rendement van USD IG-obligaties, waardoor het rendement van onze tactische positie sinds begin dit jaar vlak is. Sinds de oprichting in maart 2021 heeft de tactische positie een negatieve bijdrage van -0,7% aan het rendement van onze modelportefeuille geleverd.

- De omstandigheden blijven moeilijk voor deze beleggingscategorie en ook het verslechterde beleggerssentiment ten gevolge van de oorlog in Oekraïne was een negatieve factor. Maar sinds half maart wordt de beleggingscategorie ondersteund door de verwachtingen over meer overheidssteun. 

- Hoewel in de afgelopen weken de rendementsvooruitzichten licht zijn afgenomen, is er in Aziatisch HY nog steeds een wanbetalingspercentage ingeprijsd dat boven onze verwachtingen ligt. We verwachten dat de risicopremies vanaf nu licht zullen verkrappen, waardoor deze samen met de aantrekkende rentes van 3-4% boven USD IG voor een aantrekkelijk rendementsvooruitzicht zorgen.

Ontdek het artikel