Geen eindejaarsrally voor Wall Street

Als dat het geval is, zou het de eerste keer in 9 jaar tijd zijn dat de S&P 500 index zou breken met zijn goede gewoonte om een positief 4de kwartaal op de beurs neer te zetten. Volgens David Kostin is de boosdoener niet Trump, noch China, maar zijn het de tussentijdse verkiezingen in de Verenigde Staten.

David Kostin heeft vastgesteld dat de S&P 500 index gemiddeld met 8% gestegen is tijdens het 4de kwartaal van jaren met tussentijdse verkiezingen. Maar hij denkt dat de Amerikaanse verkiezingen dit jaar voor een grotere onzekerheid zullen zorgen als de republikeinen de meerderheid in de Senaat of in het Huis van Afgevaardigden verliezen.

Met andere woorden, het is dus mogelijk dat de stijging van 8% zich niet herhaalt. Andere strategen zoals Michael Wilson van Morgan Stanley denken dat de eindejaarsrallly niet zal plaatsvinden. De reden hiervoor? De vermindering van de liquiditeiten, de ongerustheid over de duurzaamheid van de Amerikaase groei en de terughoudendheid van de beleggers zijn tal van elementen die nadelig zijn voor een stijging van de markten. Zoals altijd, is het best om dergelijke scenario’s met uw private banker te bespreken.