Counterpoint Weekly:  Een duurzame beleggingsbenadering

Counterpoint Weekly: Een duurzame beleggingsbenadering

Duurzaam beleggen vormt de kern van onze beleggingsfilosofie en is hiermee ons standaardbeleggingsaanbod. Duurzame beleggingsstrategie├źn worden op innovatieve wijze toegepast om onze cli├źnten beleggingsrendement te bieden op zodanige wijze dat mensen en de planeet er ook beter van worden.

Wat u moet weten:

- Marktklimaat: volgens Morningstar bedroeg per december 2021 het wereldwijd duurzaam beheerde vermogen USD 2,74 biljoen, bijna driemaal zoveel als in 2018.

- Beleggingsfilosofie: we hanteren een op principes gebaseerde benadering van duurzaamheid, wat inhoudt dat we duurzaamheid als een beleggingskans beschouwen, en niet als een beperking.

- Instrumentarium: we erkennen dat duurzaamheid geen binaire kwestie is. We beschouwen de diversiteit van onze beleggingsbenadering als een instrumentarium dat strategieën omvat als leiders, verbeteraars, duurzame thema's en duurzame beleggingscategorieën.

- Beleggingscategorie: we integreren duurzaamheid in elke fase van ons allocatieproces; van de prognoses voor de beleggingscategorieën tot de uiteindelijke blootstelling aan subbeleggingscategorieën.

- Instrumentenselectie: innovatie is een inspiratiebron voor onze instrumentenselectie. We ontwikkelen innovatieve concepten die ongeëvenaard zijn in onze sector om onze cliënten unieke ervaringen en beleggingsmogelijkheden te bieden.

Ontdek het artikel