Beleggers zouden meer interesse moeten hebben in Japan

De reden voor zijn optimisme over de Japanse aandelen? Ze zijn een bron van diversificatie die door de westerse beleggers weinig of niet wordt aangewend. Volgens Le Saux laten de Europese en Amerikaanse beleggers de Japanse markt links liggen, omdat ze geloven in een scenario van globale economische vertraging. Diezelfde beleggers verkopen dus in de eerste plaats de perifere markten, waaronder Japan dat zich op 10.000 kilometer bevindt.

Volgens deze aandelenbeheerder begaan de beleggers die in Japan investeren en zich proberen in te dekken met betrekking tot het wisselkoersrisico, een fout. Het zou voordeliger zijn om in yen te beleggen in een diversificatiestrategie, wetende dat als de markten een « risk off » modus aannemen, de yen zal opwaarderen.

Een ander voordeel dat Joël Le Saux aanhaalt, is de decorrelatie van de Japanse aandelen met de Europese aandelen, die zeer sterk gecorreleerd zijn met de Amerikaanse aandelen en met die van de opkomende landen. Bovendien zijn de Japanse beursgenoteerde bedrijven weinig blootgesteld aan China, omdat het nu meer multinationals zijn in plaats van gewoonweg exportbedrijven.

Maar zoals steeds, is het raadzaam om dit met uw private banker te bespreken.