Quintet kiest BlackRock voor uitbreiding beleggingscapaciteit

Quintet kiest BlackRock voor uitbreiding beleggingscapaciteitLuxemburg, 6 juli 2023: Quintet Private Bank, moedermaatschappij van Puilaetco, gevestigd in Luxemburg en actief in heel Europa, maakte vandaag bekend dat ze een memorandum van overeenstemming ondertekend heeft met BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld. Hierdoor wordt de beleggingscapaciteit van Quintet uitgebreid. Haar vermogen om in de langetermijnbehoeften van haar cliënten te voorzien wordt aanzienlijk versterkt, waarbij Quintet de volledige controle behoudt over alle aspecten van de beleggingsbeslissingen.

Volgens de voorwaarden van het onlangs ondertekende memorandum van overeenstemming gaat BlackRock de Europese private bank toegang bieden tot een uitgebreide scala aan beleggingstools, -producten en -oplossingen. Quintet zal gebruikmaken van een reeks nieuwe oplossingen, die exclusief voor haar cliënten worden gelanceerd, waarbij wordt geprofiteerd van de schaalgrootte van BlackRock. Quintet krijgt ook toegang tot Aladdin, het door BlackRock ontwikkelde technologieplatform voor risicobeheer. Dit zal ook worden ingezet ter ondersteuning van de vermogensbeheerrapportering van Quintet. 

BlackRock gaat Quintet adviseren over de activaspreidingsstrategie, waarbij wordt uitgegaan van de specifieke beleggingsdoelstellingen die Quintet heeft vastgelegd om te voldoen aan de behoeften van haar cliënten. In het licht van haar openarchitectuurbenadering krijgt de Europese private bank via BlackRock toegang tot een uitgebreide reeks producten, waarbij BlackRock ondersteuning biedt bij het selecteren en monitoren van externe beheerders. Hierdoor kan Quintet haar cliënten toegang bieden tot een breder universum van beleggingsmogelijkheden. 

“Wij zijn bijzonder verheugd te kunnen aankondigen dat wij het voornemen hebben om te gaan samenwerken met BlackRock,” verklaart Chris Allen, Group CEO van Quintet. “Wij hebben BlackRock gekozen vanwege zijn diepgaande en kwaliteitsvolle beleggingsexpertise, de schaal en het bereik van de beleggingsactiviteiten en de kracht van het risicobeheerplatform. Dit alles zal het werk van onze beleggingsspecialisten ondersteunen en het aanbod van Quintet aan haar cliënten aanvullen en versterken.

“Onze samenwerking met BlackRock zal ons beter in staat stellen om voorop te blijven lopen op het gebied van product- en portefeuille-innovatie,” vertelde hij. “Daardoor kunnen wij onze cliënten nog beter van dienst zijn - door een groter bereik, efficiëntie en meer flexibiliteit -, waarbij wij er continu naar streven om een solide beleggingsuitkomst voor onze cliënten te realiseren.”

Allen voegde hieraan toe: “Zoals blijkt uit de aankondiging van vandaag, richten wij ons op de versterking van de fundamenten van onze onderneming om te zorgen voor aanhoudende groei. Wij doen dat ook via onze bredere strategievernieuwing. Deze bestaat uit een reeks maatregelen die wij in de loop van dit jaar en 2024 geleidelijk zullen implementeren om extra schaalvoordelen te realiseren, de organisatie minder complex te maken en de samenwerking op het gebied van dienstverlening aan onze cliënten verder te versterken.”

“De uitbreiding van onze beleggingscapaciteit met de expertise van BlackRock gaat een belangrijke bijdrage leveren aan onze winstgevendheid en onze groei op lange termijn. Wij willen nog efficiënter worden en stellen de belangen van onze cliënten voorop bij alles wat wij doen.”

Stephen Cohen, Head of Europe, Middle East and Africa bij BlackRock, verklaarde hierover: “Wij zijn heel blij dat Quintet ons geselecteerd heeft voor de versterking van haar beleggingscapaciteit in deze volgende fase van haar groeistrategie. Toekomstgerichte cliënten, zoals Quintet, gebruiken BlackRock steeds vaker als platform ter ondersteuning van hun behoeften op het gebied van beleggingsbeheer en financiële technologie. Wij kijken ernaar uit om onze beleggingsoplossingen, technologie voor risicobeheer en researchcapaciteiten te delen met Quintet, als aanvulling en versterking van haar bestaande aanbod, zodat Quintet kan blijven voldoen aan de veranderende financiële behoeften van haar cliënten op lange termijn.”

De contractuele voorwaarden van de overeenkomst tussen Quintet en BlackRock moeten nog definitief worden goedgekeurd. Naar verwachting zal dit in het derde kwartaal van dit jaar gebeuren. De voorwaarden van deze overeenkomst worden niet bekendgemaakt. 

Over Puilaetco

Puilaetco, a Quintet Private Bank (Europe) S.A. Branch (opgericht in 1868), is een Belgische vermogensbeheerder met bijna 200 hoogopgeleide medewerkers en een tiental miljard euro onder beheer. Als vertrouwenspartner biedt Puilaetco reeds vijf generaties lang performante, gepersonaliseerde en verantwoorde oplossingen. Deze diensten omvatten vermogensbeheer, financiële en successieplanning, kredieten en kunstadvies. Bovendien bundelen Puilaetco en Triodos Bank sinds 2002 hun krachten in het kader van een exclusieve samenwerking inzake duurzaam vermogensbeheer. De bank heeft 7 kantoren verspreid over het hele land (Brussel, Antwerpen, Hasselt, Luik, Namen, Sint-Martens-Latem en Waregem).

www.puilaetco.be

Perscontact

Mathieu Bonte
Corporate Communication Manager
Puilaetco
mathieu.bonte@puilaetco.be
0478 94 23 34


Over Quintet Private Bank:

Quintet Private Bank (Europe) S.A. is opgericht in 1949, heeft haar hoofdkantoor in Luxemburg en is met circa 2.000 werknemers actief in meer dan 50 Europese steden. Quintet is een algemeen erkende, toonaangevende private bank voor vermogende personen, hun families en een breed scala aan institutionele en professionele cliënten, waaronder family offices, stichtingen en externe vermogensbeheerders. De Quintet familie van private banken bestaat uit:

Bijkomende informatie vindt u op: www.quintet.com

Voor meer informatie over Quintet Private Bank kunt u contact opnemen met:

Nicholas Nesson
Group Head of Corporate Communications
Quintet Private Bank, Luxembourg
+352 4797 2065
nicholas.nesson@quintet.com


Over BlackRock:

BlackRock heeft als doel om een groeiend aantal mensen te helpen hun financiële toekomst goed te regelen. Als belangenbehartiger van onze cliënten en toonaangevende leverancier van financiële technologie helpen wij miljoenen mensen om vermogen op te bouwen voor elke fase van hun leven, door beleggen gemakkelijker en betaalbaarder te maken. 

Voor meer informatie over BlackRock: www.blackrock.com/corporate 

Voor meer informatie over BlackRock kunt u contact opnemen met:

Emma Phillips
Emma.phillips@blackrock.com
+44 (0) 7841 220 365

Felicity Press
felicity.press@blackrock.com
+44 (0) 776 813 1709


Disclaimer:
Dit persbericht is van algemene aard en vormt geen juridisch, boekhoudkundig of beleggingsadvies. Beleggers moeten zich ervan bewust zijn dat in het verleden behaalde resultaten geen indicatie vormen voor toekomstige resultaten en dat de waarde van beleggingen kan dalen of stijgen. Veranderingen in de wisselkoersen kunnen er ook toe leiden dat de waarde van de onderliggende beleggingen stijgt of daalt.