Kunstadvies

Kunstadvies

In een privévermogen kijken wij zowel naar de
emotionele als naar de financiële waarde van een kunstwerk.
Uw kunstvermogen meesterlijk beheren

Puilaetco integreert kunstadvies in haar globale vermogensbeheersbenadering. 

We kunnen u helpen met elk aspect van het beheer van uw vermogen: van aankoop en overdracht tot waardering en bescherming.

Dit advies wordt in alle transparantie en vertrouwelijkheid gegeven, zowel in het domein van de beeldende en de toegepaste kunst als op het vlak van verzamelobjecten uit alle periodes.

SOPHIE CLAUWAERT,
ART ADVISOR
Onze expertise tot uw dienst
Onze Art Advisor, Sophie Clauwaert, komt uit een Antwerpse familie met een passie voor musea en tentoonstellingen. Kunst maakt bij wijze van spreken deel uit van haar DNA. Ze besloot dan ook om er haar job van te maken, zodat ze haar passie kan doorgeven. 

Sophie is in het bezit twee masterdiploma's kunstgeschiedenis (van de ULB en het Sotheby's Institute in Londen) en is ook lid van de Chambre Nationale des Experts Spécialisés en objets d'art et de collection (CNES) in Parijs.  

Ze is perfect tweetalig en begon haar carrière in 2009 in Parijs als expert in oude schilderijen (16de-17de eeuw), een zeer kleine markt die haar enkele maanden later deed evolueren naar moderne en hedendaagse kunst.

Waarmee kan ons departement Kunstadvies u helpen?


Het uitvoeren van een inventaris 

Met het oog op een overdracht, verdeling of verzekering. Bijstand in geval van uittreding uit onverdeeldheid.


Het beheer van een collectie

Waardering, authenticatie, verzekeringsoplossingen, bewaring, restauratie, opslag, uitlening voor tentoonstellingen, enz.


 Advies en opvolging bij verkoop

Een verkoopstrategie voorstellen, onderhandelen over kosten en procedures opvolgen.


Advies inzake de aankoop van kunstwerken

Om een verzameling te beginnen of te vervolledigen, om een favoriet stuk veilig te stellen. Onderzoek naar werken op de markt voor u, objectieve documentatie over werken.


Een individuele oplossing om uw kunstverzameling te beheren
Geen twee collecties zijn hetzelfde en elke verzamelaar heeft andere ambities en behoeften voor zijn collectie. Maar elke collectie heeft een beheerstrategie nodig. Daarom werken we nauw met u samen om uw verzameling en uw visie te begrijpen. Op basis hiervan creëren we een oplossing op maat voor het beheer van uw kunstwerken. Dit kan gaan om restauratie, bewaring, uitlening voor een tentoonstelling of opslag. Dankzij onze talrijke connecties in de kunstwereld kunnen we u helpen om de juiste beslissingen te nemen.


Graag meer weten over onze persoonlijke aanpak?