Puilaetco

A Quintet Private Bank (Europe) SA
Ons
Country Management Committee
tot uw dienst
Elke dag stellen we onze expertise ten dienste van u en bieden we u oplossingen op maat.
We houden daarbij rekening met uw risicotolerantie en uw langetermijnprojecten, zowel op privé- als op professioneel vlak. Zo kunnen we onze missie volbrengen dankzij een gepersonaliseerde en flexibele dienstverlening die dicht bij u staat.
Meer info
Lokaal verankerd in een gespecialiseerde pan-Europese groep

Wanneer u uw vertrouwen schenkt aan Puilaetco, kunt u eveneens gebruikmaken van de expertise van de Europese groep van private banken, Quintet Private Bank. De Quintet Private Bank-groep staat bekend om haar knowhow en haar toegewijde teams. Ze is één van de grootste Europese private banken.

Quintet Private Bank draagt samenwerking hoog in het vaandel en wil een bepaalde bedrijfscultuur uitdragen. De onderlinge samenwerking (het uitwisselen van best practices, expertise, enz.) die de verschillende betrokken partijen en ons netwerk van meer dan 2.000 medewerkers na aan het hart ligt, is de sleutel tot het succes van de groep. Dankzij deze benadering kunnen we zeer kwaliteitsvolle diensten aanbieden aan alle cliënten.

Quintet Private Bank heeft uitstekende solvabiliteitsratio's en staat onder toezicht van de Europese Centrale Bank (ECB) en de Luxemburgse toezichthouder, de Commission de Surveillance du Secteur Financier (CSSF).

Meer over Quintet Private Bank
Onze missie

Als vertrouwenspartner biedt onze bank al vijf generaties performante, gepersonaliseerde en verantwoorde oplossingen aan onze cliënten.

Onze visie

De top-of-mind Belgische private bank zijn, die dicht bij onze privé- en professionele cliënten staat en kan bogen op de juiste technologie die optimaal wordt gebruikt door mensen met passie.

Onze waarden

Integriteit, engagement en uitmuntendheid. Onze waarden liggen aan de grondslag van onze missie van private bank. Onze medewerkers laten zich er elke dag door inspireren om een performance op lange termijn na te streven.

- Integriteit: iedereen moet de cliënt op de eerste plaats stellen en de principes van transparantie en vertrouwelijkheid steeds naleven.
- Engagement: de fundamentele kwaliteit van onze medewerkers, die hun beloftes nakomen, hun verantwoordelijkheid nemen en in teamverband werken.
- Uitmuntendheid: we willen steeds uw verwachtingen overtreffen. Performante oplossingen voorstellen is onze prioriteit.

Meer dan 150 jaar aan uw zijde

1868
Michel De Laet richt in Antwerpen een wisselagentschap op.
1926
Rodolphe Dewaay sticht de groep Dewaay.
1929
Ludo Peten sticht een wisselagentschap in Brussel.
1946
Het wisselagentschap van Ludo Peten wordt omgedoopt in Puissant Baeyens, Poswick & Co.
1990
De Laet fusioneert met Puissant Baeyens, Poswick & Co en gaat verder onder Puilaetco.
1992-1998
Zowel Puilaetco als Dewaay nemen het bankstatuut aan.
2004
Puilaetco wordt geïntegreerd in de groep KBL European Private Bankers.
2005
Dewaay wordt ook op zijn beurt geïntegreerd in KBL European Private Bankers.
2012
KBL European Private Bankers wordt eigendom van Precision Capital.
2015
Puilaetco Dewaay integreert met succes de activiteiten van UBS Belgium.
2018
Puilaetco Dewaay Private Bankers viert haar 150-jarig bestaan.
2020
Puilaetco Dewaay en KBL EPB veranderen van naam in respectievelijk Puilaetco en Quintet.

Puilaetco fusioneert met haar moedermaatschappij en wordt een bijkantoor van Quintet Private Bank (Europe).