Counterpoint Weekly: Uitsluiting of engagement?

Counterpoint Weekly: Uitsluiting of engagement?

Er zijn meerdere manieren om een portefeuille af te stemmen op duurzaamheidscriteria. Soms is de beste keuze het besluit om niet te beleggen. Niettemin kan beleggen kansen bieden voor positieve verandering.

Wat u moet weten:

- Bij duurzaam beleggen kunnen uitsluiting en engagement worden gecombineerd. We kunnen de blootstelling aan de meest schadelijke activiteiten uit een portefeuille verwijderen en tegelijk blijven streven naar engagementmogelijkheden om de financiële resultaten zodanig te verbeteren dat ze mens en planeet ten goede komen.

- Het gebruik van de invloed die we als beleggers via engagement hebben, is in overeenstemming met zowel onze fiduciaire plicht als met onze doelstelling een duurzaam bedrijf te zijn.

- Met ingang van 2022 beleggen we niet langer in bedrijven die meer dan 10% van hun omzet genereren door middel van winning van of energieopwekking via steenkool. We beschouwen deze "technologie" als achterhaald, financieel onaantrekkelijk op middellange termijn en zeer nadelig voor het milieu.

Ontdek het artikel