Counterpoint Weekly: Zijn aandelen te duur?

Counterpoint Weekly: Zijn aandelen te duur?

Deze vraag wordt ons regelmatig gesteld wanneer we het hebben over onze huidige tactische aandelenoverweging, die ten koste gaat van obligaties. Dat begrijpen we heel goed. Een groot aantal maatstaven om aandelenwaarderingen te meten, staan in historisch opzicht hoog. Dat wil echter niet zeggen dat de wereldwijde aandelenmarkten niet kunnen blijven stijgen.

Wat u moet weten:

- Voor een groot aantal aandelenmarkten zijn de meest toegepaste waarderingsmethodes, zoals de koerswinstratio's, in historisch opzicht hoog, en in sommige gevallen bevinden ze zich bijna op recordhoogtes. Dit zorgt voor twijfel over hun rendementsvooruitzichten.

- Zijn aandelen te duur? Wij vinden van niet. In het verleden waren losstaande aandelenwaarderingen een slechte richtsnoer voor tactische beleggingsbeslissingen. Volgens ons is het belangrijk om waarderingsmethoden in een bredere context te plaatsen om ze te interpreteren.

- Wanneer we rekening houden met het wereldwijde klimaat van lage rente, veranderingen in de sectorsamenstelling en de huidige fase van de conjunctuurcyclus, blijkt dat de waarderingen momenteel geen goede reden zijn om aandelen links te laten liggen. We hebben een tactische overweging in Amerikaanse aandelen, ten koste van laagrentende obligaties.

Ontdek het artikel