Counterpoint Weekly: Aziatisch highyield: goed gecompenseerde risico’s

Counterpoint Weekly: Aziatisch highyield: goed gecompenseerde risico’s

Bij de Aziatische high yield obligaties (HY) is er sinds juni sprake van een toegenomen volatiliteit en stijgende risicopremies. Door de snelle verslechtering van de liquiditeitspositie van vastgoedontwikkelaar Evergrande is de correctie in deze markt in de afgelopen weken in een stroomversnelling geraakt. In dit artikel gaan we nader in op de beleggingscasus voor Aziatische HY en bevestigen we, ondanks de korte termijn risico's, onze overtuiging voor deze beleggingscategorie op onze tactische beleggingshorizon van 6-12 maanden.

Wat u moet weten:

- De gemiddelde risicopremie voor Aziatische HY-obligaties is tot het hoogste niveau sinds juni 2020 gestegen, door toenemende bezorgdheid onder beleggers over de allesbepalende Chinese vastgoedsector. Op basis van het totaalrendement heeft deze markt sinds de meest recente piek in mei inmiddels 6% moeten prijsgeven.

- Met name de verslechterende situatie van Evergrande, het vastgoedbedrijf met het hoogste schuldenniveau ter wereld, heeft beleggers van hun stuk gebracht. We verwachten dat de schuld van Evergrande op ordelijke wijze zal worden geherstructureerd, waardoor de onzekerheid voor de beleggingscategorie als geheel zou moeten afnemen. Het grootste risico blijft een wanordelijke wanbetalingssituatie die zich naar andere delen van de sector kan verspreiden en die uiteindelijk zelfs de economische stabiliteit van China zou kunnen bedreigen. Hoewel we dit rampscenario niet volledig kunnen uitsluiten, is dit volgens ons niet waarschijnlijk.

- We bevestigen onze tactische overweging in Aziatische HY tegenover in USD luidende investment grade obligaties. De risico's voor deze markt zijn duidelijk hoog, maar wij zijn van mening dat de huidige risicopremie aantrekkelijke compensatie biedt. Hoewel de marktomstandigheden de komende weken volatiel kunnen zijn, verwachten we dat Aziatische HY in de komende 6-12 maanden een zeer aantrekkelijk voor risico gecorrigeerde rendement zal realiseren.

Ontdek het artikel