Counterpoint Weekly: Handleiding duurzame beleggingscategorieën

Counterpoint Weekly: Handleiding duurzame beleggingscategorieën

De duurzame beleggingsfilosofie van Quintet bestaat uit een reeks benaderingen en speciaal hiervoor bedoelde beleggingscategorieën. In deze handleiding gaan we dieper in op specifiek duurzame beleggingscategorieën, naar alle waarschijnlijkheid de strategie voor duurzaam beleggen die het grootste verschil kan maken.

Wat u moet weten:

- Beleggers in duurzame beleggingscategorieën zijn op zoek naar financiële instrumenten die specifiek op duurzaamheid zijn gericht.

- Beleggers die gebruik maken van duurzame beleggingscategorieën richten zich op de replicatie van een conventionele subbeleggingscategorie of op aanzienlijke voordelen van decorrelatie via een blootstelling die andere financiële instrumenten niet kunnen bieden.

- Duurzame beleggingscategorieën hebben over het algemeen een grote primairemarktcomponent. Wanneer ze op primaire markten wordt toegepast, kunnen duurzame beleggingsstrategieën aanzienlijke hoeveelheden nieuw kapitaal de kant opsturen van personen, bedrijven en opkomende industrieën om hun groei te ondersteunen en een grotere positieve impact te bewerkstelligen.

Ontdek het artikel