Counterpoint Weekly: De bewegingen van de conjunctuurcyclus

Counterpoint Weekly: De bewegingen van de conjunctuurcyclus

We introduceren een indicator die gedurende verschillende fases van de conjunctuurcyclus de economische en financiële marktdynamiek in de VS vastlegt. Dit is nuttige informatie bij het nemen van beleggingsbeslissingen.

Wat u moet weten:

- We maken gebruik van een enorme hoeveelheid macrodata, enquêtes en monetaire en financiële indicatoren om de Quintet Investment Cycle Indicator (ICI) voor de VS samen te stellen. De ICI bestrijkt de verschillende fases van de conjunctuurcyclus door gebruik te maken van actuele informatie op basis van variabelen die snel reageren op veranderende omstandigheden en/of zijn ingebed in een vroege fase van de economische besluitvorming.

- Volgens ons is deze indicator nuttig om een samenhangend kader te verschaffen voor een verzameling belangrijke macro-economische en andere factoren voor beleggingsbeslissingen. Uit onze historische analyse blijkt dat duidelijkheid over de conjunctuurfase waarin we ons bevinden kan bijdragen tot het verbeteren van het gemiddelde rendement bij een lage volatiliteit, en dit zou kunnen bijdragen tot lagere potentiële dalingen gedurende correcties op de aandelenmarkten.

- De ICI bevindt zich in een expansiefase en dit ondersteunt onze overweging van Amerikaanse aandelen. Gedurende eerdere cycli heeft het hogere niveaus bereikt en er is waarschijnlijk ruimte voor een verdere stijging. Tot nog toe hebben tegenvallers die mogelijk verband houden met bezorgdheid over de deltavariant en/of toeleveringsproblemen er niet voor kunnen zorgen dat de indicator op een zwakkere cyclusfase wijst. We gaan de ICI toepassen om de macro-omstandigheden te blijven monitoren.

Ontdek het artikel